Digital prenumeration

Den som vill läsa Västra Nyland i digital form kan teckna en digital prenumeration. Den digitala prenumerationen inkluderar:

 • eVN för Ipad och Iphone
 • e-tidningen
 • tillgång till e-tidningsarkivet

Gå in på epaper.vastranyland.fi för att teckna en digital prenumeration.

Pris för prenumeranter av den tryckta tidningen

Du som prenumererar på Västra Nyland i tryckt form kan lägga den digitala prenumerationen till din prenumeration på den tryckta tidningen. Då betalar du ett förmånligt tilläggspris:

 • 1 dags digital prenumeration 0,80 euro
 • 30 dagars digital prenumeration: 2,15 euro
 • 90 dagars digital prenumeration: 5,75 euro
 • 365 dagars digital prenumeration: 23,00 euro

Pris för icke-prenumeranter

Om du inte prenumererar på den tryckta tidningen kan du ändå köpa en digital prenumeration. Priset för den digitala prenumerationen är lägre än priset på den tryckta tidningen. Priset för den digitala prenumerationen:

 • 1 dags digital prenumeration: 0,80 euro
 • 30 dagars digital prenumeration: 14,90 euro
 • 90 dagars digital prenumeration: 39,90 euro
 • 365 dagars digital prenumeration: 149,00 euro

eVN på Ipad

eVN är Västra Nylands e-tidning anpassad för din Ipad och Iphone. Med den kan du läsa dagens Västra Nyland på ett läsarvänligt sätt var du än befinner dig. Du kan köpa en prenumeration på eVN på epaper.vastranyland.fi eller i App Store. Om du köper prenumerationen på epaper.vastranyland.fi får du hela den digitala prenumerationen på köpet. Denna förmån kan du inte få om du köper din prenumeration i App Store.

Om du enbart vill ha eVN för Ipad och Iphone kan du också köpa den via App Store. Om du köper eVN för Ipad och Iphone via App Store får du inte tillgång till hela digitala prenumerationen. För den som inte prenumererar på den tryckta tidningen är priset för eVN för Ipad och Iphone via App Store ungefär detsamma som priset för hela den digitala prenumerationen. För den som prenumererar på den tryckta tidningen kan vi inte erbjuda eVN till ett förmånligare pris i App Store. För att få tillgång till eVN för Ipad och Iphone till det lägre priset för prenumeranter måste du teckna din digitala prenumeration på epaper.vastranyland.fi.

Priset på enbart eVN för Ipad och Iphone i App Store:

 • Lösnummer: 0,89 euro
 • 30 dagars tillgång: 14,99 euro
 • 90 dagars tillgång: 39,99 euro
 • 365 dagars tillgång: 149,99 euro

 

Vanliga frågor

Nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna. Du kan också kontakta kundservice, tfn 019 222 866 eller pren@vastranyland.fi.

Vad är eVN för Ipad och Iphone?
eVN är Västra Nylands e-tidning anpassad för din Ipad och Iphone. Med den kan du läsa dagens Västra Nyland på ett läsarvänligt sätt var du än befinner dig. eVN innehåller allt det som du får i papperstidningen förutom vissa bilagor. Bilagan Mitt i Nyland ingår. eVN är en del av den digitala prenumerationen.

Vad är e-tidningen?
E-tidningen är Västra Nylands e-tidning, som är anpassad för att läsas på en dator. E-tidningen innehåller allt det som du får i papperstidningen förutom vissa bilagor. Bilagan Mitt i Nyland ingår. E-tidningen är en del av den digitala prenumerationen.

Vad är e-tidningsarkivet?
Via e-tidningen kommer du också till e-tidningsarkivet, där du har tillgång till äldre e-tidningar. Den äldsta tidningen i e-tidningsarkivet är från 6 oktober 2011. E-tidningsarkivet är en del av den digitala prenumerationen.

Hur går jag tillväga för att få Västra Nyland till min Ipad/Iphone?
Ladda ner applikationen eVN:

 • Gå in på App Store.
 • Sök efter eVN.
 • Ladda ner applikationen eVN gratis.
 • Öppna applikationen, klicka på en tidning.
 • Om du köpt en digital prenumeration: Gå in med e-post och lösenord

Hur köper jag en digital prenumeration på Västra Nyland?

 • Registrera dig genom att gå till epaper.vastranyland.fi. Har du redan registrerat dig? Gå till punkt 2.
  • Klicka på Registrera dig för digital prenumeration.
  • Fyll i blanketten. Om du är prenumerant är det viktigt att förnamn, efternamn och kundnummer (VN-kortsnummer) är desamma som står på räkningen. Det är alltså de uppgifter vi har om dig i prenumerationssystemet. Om du inte är prenumerant lämnar du fältet för kundnummer tomt.
  • Gå sedan till ditt e-postkonto på den adress som du uppgett när du registrerat dig. Följ instruktionerna.
 • Köp lästid.
  • Gå in med din e-postadress och det lösenord som du fick när du registrerade dig (se punkt 1).
  • Välj prenumerationsalternativ. Om du är prenumerant på den tryckta tidningen måste du skriva in ditt kundnummer senast här för att få tillgång till den digitala prenumerationen till det lägre priset.
  • Välj betalningssätt. Du kan betala via sms (enbart lösnummer), internetbank eller kreditkort. Minimibetalning för bank- och kreditkort är 1 euro. Mindre summor kan betalas med mobiltelefon via textmeddelande (sms). Om priset är lägre än 1 euro och du ändå väljer att betala med bank- eller kreditkort blir priset 1 euro.
 • Slutför betalningen
  • När du fått bekräftelse på att betalningen är godkänd kan du gå in på e-tidningen eller eVN för Ipad och Iphone med din e-postadress och ditt lösenord.
  • Om du köpt den digitala prenumerationen för en längre tid behöver du göra allt detta bara första gången. Följande gång du går in och läser behöver du bara logga in.

Kan jag köpa lästid för eVN via App Store?
Om du köper en prenumeration via App Store ingår inte hela den digitala prenumerationen i priset utan du får enbart tillgång till eVN för Ipad och Iphone. Om du vill köpa lästid via App Store: Gå in på eVN. Klicka på tidningen. Klicka rätt prenumerationslängd. Godkänn betalningen. Du får ett meddelande om att inköpet lyckades. Om du köper en prenumeration får du ett lösenord som ger dig tillgång till tidningen under den period du valt. Kom ihåg att spara lösenordet!

Kan jag läsa eVN för Ipad och Iphone med samma lösenord i många olika apparater?
Ja, med samma lösenord kan du läsa eVN på 3 av dina egna Appleenheter (Iphone, Ipad, Ipod touch) som är synkroniserade till det Ituneskonto som du gjort inköpet på. Observera att du inte kan läsa eVN med ditt lösenord på Appleenheter som är registrerade på något annat Ituneskonto.

Hur är det om jag vill läsa eVN för Ipad och Iphone och redan prenumererar på Västra Nylands tryckta tidning?
Då får du eVN för Ipad och Iphone till ett lägre pris. Du måste registrera dig och köpa lästid på epaper.vastranyland.fi. Sedan använder du din e-postadress och ditt lösenord för att logga in i eVN för Ipad och Iphone. Priser för prenumeranter på den tryckta tidningen hittar du högre upp på sidan.

Vilken internetförbindelse behöver jag för att ladda ned eVN?
Trådlös internetförbindelse(wifi/3G) krävs för att ladda ned eVN för Ipad och Iphone. En tidning är i regel under 20mb i storlek så den går bra att ladda ned också via 3G, speciellt ifall du har obegränsat datapaket till ditt abonnemang.

Jag är prenumerant och har redan köpt eVN för Ipad och Iphone till ett högre pris i App Store, trots att jag nu märkte att prenumeranter får köpa eVN till ett lägre pris. Vad gör jag nu?
Gå in på epaper.vastranyland.fi och registrera ett konto. Skicka sedan in ett kvitto på köpet som du fått från App Store till web@ksfmedia.fi tillsammans med din e-postadress så kompenseras du med extra läsdagar. Skriv Köp i App Store i rubrikfältet.

Jag vill ha den digitala prenumerationen bara en dag i veckan. Går det?
Den digitala prenumerationen säljs alltid på tid. Det går alltså inte att köpa den till exempel enbart för en dag i veckan. Om du vill köpa enstaka nummer lönar det sig att köpa lösnummer.

Jag har lagt min prenumeration på den tryckta tidningen på uppehåll. Får jag ändå tillgång till min digitala prenumeration?
Om du har köpt en digital prenumeration på epaper.vastranyland.fi kan du läsa tidningen via eVN för Ipad och Iphone, e-tidningen på datorn och e-tidningsarkivet på datorn trots att den tryckta tidningen är på uppehåll. Maximaltiden som man får ha den tryckta tidningen på uppehåll och ändå ha tillgång till den digitala prenumerationen är 60 dagar per år. Dessa 60 dagar kan spjälkas upp i flera delar under året.

Får man studierabatt på den digitala prenumerationen?
Om du som studerande prenumererar på den tryckta tidningen till ett rabatterat pris får du teckna den digitala prenumerationen till samma förmånliga tilläggspris som de prenumeranter som betalar fullt pris för den tryckta tidningen. Om du som studerar inte prenumererar på den tryckta tidningen får du 50 procent rabatt på den digitala prenumerationen. Rabatten gäller inte en dags prenumeration.

 • 1 dags prenumeration: 0,80 euro
 • 30 dagars digital prenumeration: 7,45 euro
 • 90 dagars digitala prenumeration 19,95 euro
 • 365 dagars digital prenumeration: 74,50 euro

Vem är studerande?
En studerande studerar på heltid, bor i eget hushåll, är högst 29 år gammal och har studerat i högst sex år. Du kan utnyttja våra studierabatter också när någon annan än du själv betalar.

Hur utnyttjar jag min studierabatt?
Du ska registrera dig och köpa lästid på normalt sätt (se instruktioner ovan). I blanketten finns ett fält där du fyller i uppgifter för studerande. Om uppgifterna stämmer och du inte prenumererar på den tryckta tidningen får du din digitala prenumeration till halva priset. Om du redan får studierabatt på den tryckta tidningen får du teckna den digitala prenumerationen till samma förmånliga tilläggspris som de prenumeranter som betalar fullt pris för den tryckta tidningen. Då räcker det om du fyller i ditt kundnummer.

Jag vill säga upp min prenumeration på den tryckta tidningen och vill ha den digitala prenumerationen i stället. Hur gör jag?
Registrera dig på epaper.vastranyland.fi. Kontakta sedan kundservice tfn 019 222 866 eller pren@vastranyland.fi och meddela att du säger upp din prenumeration på den tryckta tidningen och att du vill ha den digitala prenumerationen i stället. Då kan den summa du har kvar överföras till den digitala prenumerationen, så att vi lägger till så många dagar som pengarna räcker till enligt prislistan för icke-prenumeranter. För att kunna göra detta behöver vi ditt namn, kundnummer och den e-postadress som du registrerat den digitala prenumerationen på.

Jag hittar ingenstans att betala. Var gör man det?
Betalningsmöjligheten dyker fram på epaper.vastranyland.fi då prenumerationsdagarna är slut. Om du har innestående dagar visas dagens tidning automatiskt. Då går det att köpa mer lästid via fliken "Meny" i vänstra kanten.

Jag är prenumerant men när jag skall teckna en prenumeration får jag ett meddelande om att jag inte är prenumerant. Vad ska jag göra?
Kontrollera att uppgifterna som du matade in då du registrerade dig är identiska med dem som finns på fakturan för den tryckta tidningen. Om inte, skall du ändra uppgifterna genom att följa instruktionerna. Om papperstidningsprenumerationen till exempel är på makens namn måste också registreringen göras på samma namn. Vissa dubbelnamn kan också orsaka problem. Ta i dessa fall kontakt med kundservice, tfn 019 222 866 eller pren@vastranyland.fi.

Jag prenumererar inte på den tryckta tidningen och har redan tidigare köpt en e-tidningsprenumeration. Jag har läsdagar kvar. Vad händer nu?
Dina läsdagar finns kvar. Skillnaden är att samma e-postadress och samma lösenord nu också fungerar på eVN för Ipad och Iphone.

För att kunna läsa din digitala prenumeration på din Ipad och Iphone måste du ladda ned den senaste versionen av eVN i App Store. Under fliken "Logga in" på applikationen hittar du inloggningsfönster för din digitala prenumeration. Du skriver alltså in den e-postadress och det lösenord du registerat på epaper.vastranylandl.fi i applikationen. Om du vill ha den digitala prenumerationen ska du alltså inte köpa prenumerationen via App Store utan via epaper.vastranylandl.fi.

Du kan också kontakta VN:s kundservice på pren@vastranyland.fi eller tfn 019 222 866 måndag-fredag kl.8-16.

Moms på 23% ingår i alla priser.